Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس پیش بینی کارشناسان اقتصادی ترک، کاهش ارزش پول ملی ترکیه در روزهای باقیمانده تا آخر سال میلادی ادامه خواهد داشت و شرایط در ابتدای سال آینده میلادی هم چندان روشن و امیدوار کننده پیش بینی نمی‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، کاهش ارزش پول ملی ترکیه که از تابستان امسال آغاز شده و در دو ماه اخیر شدت گرفته است، امروز دوشنبه در نخستین روز کاری هفته نیز ادامه یافت و نرخ برابری آن در مقابل ارزهای خارجی بار دیگر افت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم اکنون هر دلار آمریکا به قیمت 17.51 لیر و هر یورو نیز به قیمت 19.71 به فروش می رسد.

در ابتدای سال جاری میلادی، هر دلار به قیمت 7.30 لیر و هر یورو نیز به قیمت 9 لیر به فروش می رسید. مقایسه قیمت ارزهای خارجی در ترکیه نشان می دهد که نرخ ارزهای خارجی در این کشور طی 12 ماه گذشته بیش از دو برابر شده به طوری که نرخ یورو 119 درصد و نرخ دلار 139.8 درصد افزایش داشته است.

سقوط ارزش پول ملی ترکیه پس از اعمال تغییرات در مدیریت تیم اقتصادی دولت آنکارا و برکناری وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی ترکیه تشدید شده است.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در روزهای اخیر چندین بار سود بانکی را کاهش داده و سود بانکی در این کشور از 19.5 درصد در اوایل سال جاری به 14 درصد کاهش داده شده است.

کارشناسان تصمیمات ناگهانی، کاهش نرخ بهره بانکی، نابسامانی در اجرای سیاست‌های مالی و بانکی و نیز بی ثباتی در مدیریت اقتصادی را علت اصلی تنزل ارزش پول ملی ترکیه اعلام می کنند.

مقامات ترکیه کاهش نرخ بهره را جراحی لازم برای ترمیم اقتصادی عنوان کرده و مدعی هستند که این کار موجب رونق سرمایه گذاری خارجی و افزایش صادرات و در نتیجه رونق کسب و کار و پویایی اقتصادی خواهد شد.

بر اساس پیش بینی کارشناسان اقتصادی ترک، کاهش ارزش پول ملی ترکیه در روزهای باقیمانده تا آخر سال میلادی ادامه خواهد داشت و شرایط در ابتدای سال آینده میلادی هم چندان روشن و امیدوار کننده پیش بینی نمی شود.

مقامات ترکیه عنوان می کنند که با سپری شدن اثرات افزایش 50 درصدی حقوق و دستمزد در بخش افزایش تورم و رشد قیمت ارزهای خارجی، از اوایل سال آینده با تثبیت و اجرای سیاست‌های مالی، ثبات به اقتصاد ترکیه برمی گردد، اما کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی این اظهارات را خوشبینانه و غیرواقع‌بینانه توصیف می کنند.

دلارِ ترمز بریده و بلاتکلیفی در اقتصاد ترکیه

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ترکیه ترکیه ارزش پول ملی ترکیه ارزهای خارجی پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۱۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گمرک ایران اعلام کرد تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت. تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است. ارزش صادرات کشور در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

در فروردین امسال، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است. ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۶ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان و هند در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند. میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین امسال با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902300

دیگر خبرها

  • قیمت دلار امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
  • قیمت دلار، سکه، طلا و یورو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کاهش قیمت طلا و سکه
  • قیمت روز ارزهای مبادله‌ای/ دلار افزایشی شد
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ جدول
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است