Web Analytics Made Easy - Statcounter

دور هشتم مذاکرات وین در حالی در هتل کوبورگ وین آغاز شده است که نشان‌های موجود در بازار ارز حاکی از آن است که نرخ ارز دیگر به مانند هفته‌های گذشته نسبت به مذاکرات وین دیگر هیجانی عمل نمی‌کند.

گروه بورس، بانک و بیمه بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ دور هشتم گفتگو‌های برجامی در حالی در هتل کوبورگ وین آغاز شده است که نشان‌های موجود در بازار حاکی از آن است که نرخ ارز دیگر به مانند هفته‌های گذشته هیجانی نبوده و به نظر می‌رسد که طی چند روز اخیر قیمت‌گذاری دلار و یورو از فرمولی نسبتا عقلانی و منطقی پیروی خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حال و هوای بازار ارز همزمان با نخستین روز شروع مذاکرات وین قابل توجه است؛ در ابتدا  و برای باز خوانی وضعیت بازار ارز طی روز‌های اخیر باید این مسئله را خاطر نشان کرد که طی چند روز اخیر صرافی‌های خیابان فردوسی همواره رقم ثابتی از نرخ ارز را بر روی تابلو‌های خود نشان می‌دادند؛ ۲۷ هزار ۴۰۰، رقمی تکراری که اکنون چند وقتیست مهمان تابلو‌های اعلام قیمت صرافی‌ها بوده و به نظر نمی‌رسد که این قیمت حالا حالا‌ها دچار تغییر و تحولی شود.


آن سوی چهره بازار یعنی در بستر تلگرامی بازار فردایی ارز، نرخ دلار در رنج قیمتی ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان در حال نوسان است، ولی در واقع قیمت واقعی ارز در بازار آزاد به گونه‌ای است که با نرخ ارز در صرافی‌ها ۲ هزار تومان و با بازار فردایی ارز تنها ۵۰۰ تومان اختلاف قیمت دارد، مسئله‌ای که حتی مورد تایید دلالان بازار ارز نیز قرار دارد.


درحال حاضر و به رغم بی تفاوتی بازار ارز نسبت به فراز و فرود مذاکرات وین، جو حاکم در بازار به گونه‌ای است که خریدار و فروشنده در یک بلاتکلیفی محض قرار دارند و اکنون کمتر کسی است که با خرید دلار به دنبال کسب سود از طریق سرمایه‌گذاری در این بازار مالی باشد.


بازار ارز متاثر از گزارشات مثبت رئیس کل بانک مرکزی


دو روز پیش «علی صالح آبادی» رئیس کل بانک مرکزی در نشستی مشترک با اعضای اتاق بازرگانی ایران از تحقق ارز آوری ۴۰ میلیارد دلاری در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ خبر داد؛ علاوه بر این او با قیاس میزان ارز آوری در طول ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۹ و با اشاره به تأمین ارز ۳۶ میلیارد و ۴۹۲ میلیون دلاری در سال۹۹، نتیجه به دست آمده در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ را یک دستاوردی مهم نسبت به سال قبل عنوان کرده بود.


اظهارات ارزی رئیس کل بانک مرکزی در نشست هم اندیشی با فعالان بخش خصوصی تنها به این موضوع ختم نشد؛ صالح آبادی در ادامه این نشست خبر از فروش الکترونیکی ارز با استفاده از راه‌اندازی سامانه‌ای طی ۲ ماه آینده خبر داد.


او در تشریح این مسئله عنوان کرده بود که با شروع به کار این سامانه افراد  می‌توانند به صورت غیر حضوری درخواست خرید ارز خود را از طریق سامانه به صرافی‌های بانکی و غیربانکی ارسال کنند و پس از انجام مراحل خرید ارز، می‌توانند ارز مد نظر خود را  به شکل فیزیکی و بدون معطلی دریافت کنند.


برسی‌های میدانی خبرنگار بازارنیوز از وضعیت بازار ارز حاکی از آن است که انتشار اخبار و گزارشات مثبت از سوی رئیس کل بانک مرکزی تاثیر به سزایی در مساعد شدن جو بازار ارز کشور داشته و نشان‌های موجود در روند معاملات بازار ارز بیان گر تحقق یک حال تعادل و بعضا حرکت نزولی نرخ ارز طی روز‌های اخیر است ؛ البته و به رغم کاهش هیجان بازار ارز به تحولات مذاکرات وین باید این نکته را هم خاطر نشان کرد که ارسال هر گونه اخبار منفی از سوی مذاکره کنندگان اروپایی و ایرانی مستقر در هتل کوبورگ می‌تواند نقطه تعادل بازار ارز را بر هم بزند.


روند معاملات بازار ارز به تعادل رسیده است


 پیرامون همین مسئله «سید کمال سیدعلی» معاون اسبق ارزی بانک مرکزی در گفتگو با بازارنیوز ضمن تایید تحقق یک وضعیت تعادل در بازار ارز کشور، به عوامل موثر در پدید آمدن این مسئله اشاره و پیرامون آن اظهار کرد: بازار ارز کشور طی هفته‌های اخیر شاهد تحولات بسیار متعدد مثبتی بوده است؛ ساماندهی و کاهش توزیع ارز سهمیه‌ای از طریق بخشنامه ۲۵ سر فصلی بانک مرکزی، کاهش تقاضای کاذب ارز به دلیل ارسال اخبار مثبت از سوی مذاکره کننده ارشد ایران، ارسال گزارشات مثبت ارزی از سوی رئیس کل بانک مرکزی و افزایش عرضه ارز و در نتیجه مدیریت سازنده بازار، همگی از جمله مواردی است که بازار ارز را پس از هفته‌‎ها هیجان زدگی به یک نقطه تعادل رسانده است.


معاون ارزی بانک مرکزی در ادامه تشریح کرد: تسریع زمان دریافت و عرضه ارز نمایی طی هفته‌های اخیر از دیگر اقدامات مثبت محقق شده  در بازار ارز است چرا که این موضوع باعث کاهش ولع و حرص بازار ارز طی هفته‌های اخیر شده است و همین مسئله در نهایت باعث فروکش شدن جو هیجانی بازار شده است.


وی خاطر نشان کرد: به رغم تحقق چنین مولفه‌های مثبتی باید این نکته را یادآور شد کرد که کماکان بحث کسری بودجه و نتایج نخایی مذاکرات وین همچنان می‌تواند اثر گذاری قابل توجهی را بر نرخ ارز تا پایان سال داشته باشد. کنترل این موضوع نیازمند مدیریت فعال از سوی بانک مرکزی پیرامون بازار ارز است. به هر حال و با ارسال هر چه بیشتر علائم مثبت از سوی مذاکرات می‌توان این انتظار را داشت که نرخ ارزدر آینده روندی کاهشی به خود بگیرد.


سید علی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه با ادامه دارد شدن موارد موثر در تعادل بازار ارز و مدیریت دقیق بازار ارز از سوی بانک مرکزی، می‌توان این انتظار را داشت که همزمان با انجام چانه‌‎زنی‌های سیاسی در وین، بازار ارز  نی کماکان در یک شرایط با ثباتی به سر ببرد.


قیمت لیر ترکیه همچنان برآشفته و نا به سامان

علاوه بر قیمت دلار، نوسانات نرخ لیر ترکیه  از جمله وقایع مهمی است که طی هفته‌های اخیر تبدیل به یکی از چالش‌های مهم موجود در بازار ارز کشور شده است، در حال حاضر از چند روز پیش لیر ترکیه پس از هفته‌ها سقوط ناگهانی در پی اظهارات اردوغان رئیس جمهوری این کشور با رشد ۵۰ درصدی مواجه شد؛ اما اکنون و بر اساس آخرین اخبار  ارزش لیر ترکیه برای باری دیگر دچار ریزش شد؛ نشان‌های موجود در بازار ارز حاکی از آن است که قیمت لیر روندی صعودی داشته و  پیرامون این مسئله حتی دلالان بازار ارز نیز نمی‌دانند که دقیقا چه سرنوشتی برای پول ملی ترکیه در بازار ارز ایران محقق می‌شود.


 بنا بر آخرین اخبار، رسانه آمریکایی بلومبرگ در جدید‌ترین گزارش خود پیرامون وضعیت لیر ترکیه عنوان کرده بود که پول ملی ترکیه روند افزایش پنج‌روزه خود را شکست و دوباره سقوط کرد. به‌این‌ترتیب دولت ترکیه که تصور می‌کرد ارز کشور پس‌از معرفی اقدامات جدید اقتصادی باثبات‌تر شده، دوباره به چالش افتاده‌است.


هم اکنون ارزش لیر ۷ ٫ ۲ درصد کاهش‌یافته و به ۱۱.۴۶۶۵ در برابر دلار رسیده است. به‌این‌ترتیب لیر ۳۵ درصد از ارزش خود را از ابتدای سال جاری میلادی از دست داده که شدیدترین سقوط ارزی در بین بازار‌های نوظهور طی ۲۰۲۱ بوده‌است؛ حال باید دید که وضعیت قیمت لیر ترکیه در بازار‌های جهانی و همینطور بازار ارز ایران چه شرایطی را تجربه خواهد کرد.


پایان پیام//

برچسب ها: بازار ارز ، بانک مرکزی ، مذاکرات وین ، قیمت دلار ، یورو ، لیر ترکیه لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000QAb

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بازار ارز بانک مرکزی مذاکرات وین قیمت دلار یورو لیر ترکیه رئیس کل بانک مرکزی نشان های موجود حاکی از آن طی هفته های اخیر موجود در بازار بازار ارز کشور بانک مرکزی خاطر نشان بازار ارز مذاکرات وین لیر ترکیه صرافی ها نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۰۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟

گلدمن ساکس با توجه به ریسک‌های ژئوپلیتیکی، پتانسیل افزایش قیمت طلا را به بالای ۳۰۰۰ دلار می‌بیند.

به گزارش ایسنا، سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان‌ گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوارهای آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشورهایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

طبق گزارش اینوستینگ، راهبردشناسان‌ گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازارهای نوظهور و خانوارهای آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آنها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد
  • ۸۰ کیلو طلای حراجی بدون مشتری ماند/ نرخ دلار کاهشی شد/ فردا دومین حراج سکه در سال ۱۴۰۳ کلید می‌خورد
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشیم؟
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان