Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد ترکیه شاهد تحولات مهمی است از نگاه برخی کارشناسان اقتصاد بین الملل این اتفاقات برای تصاحب بازارهای کالایی کشورهای دیگر است و اردوغان به دنبال جهش صادراتی است. با نزدیک شدن به دور هشتم مذاکرات هسته‌ای بازار ارز روز گذشته قرمز شد. نرخ نقدی دلار که دیروز کار خود را با ۳۰ هزار تومان شروع کرده بود با خبر اعزام تیم مذاکره‌کننده به وین کاهشی شد و تا پایان بازار به ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از صحبت‌های اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی که گفت: ایران قصد غنی‌سازی بالاتر از ۶۰ درصد ندارد تا خود خبر مذاکرات که باقری گفت از دوشنبه دور هشتم شروع می‌شود. این خبر‌ها سوخت روند کاهشی در بازار بودند و فشار فروش را در بازار زیاد کردند تا دلار تقریبا بعد از یک هفته دوباره به زیر کانال ۳۰ هزار تومان بیاید.

در بازار دبی نیز درهم امارات به زیر سطح حمایتی مهم ۸۲۰۰ و به ۸۱۶۵ تومان رسید که با این نرخ، دلار ۲۹ هزار و ۹۶۰ تومان برآورد می‌شود. معامله‌گران فنی سطح حمایتی ۸۲۰۰ تومان را سدی برای ریزش دلار به زیر ۳۰ هزار تومان می‌دانستند که با به وقوع پیوستن این اتفاق، آن‌ها عقیده داشتند که می‌توانیم به روند نزولی اطمینان بیشتری داشته باشیم تا صعودی. در نرخ پشت خطی، درهم همچنان بر مدار نزول بود.
عده‌ای از معامله‌گران با اشاره به این نکته که در روند نزولی روز گذشته، دلار هرات سطح حمایت مهم ۲۹۸۰۰ تا ۹۰۰ تومانی را از دست داده، عقیده داشتند که دلار تهران نیز می‌تواند این سطح حمایتی را به پایین بشکند و سطح‌های حمایتی پایینی را مورد آزمون قرار دهد. این معامله‌گران نخستین سطح حمایتی را برای دلار ۲۹ هزار و ۵۰۰ و حمایت مهم‌تر را ۲۹ هزار و ۳۰۰ تومان میدانستند. اما عده دیگری از معامله‌گران، نگاه واقعبینانه به بازار داشتند و میگفتن که نرخ با خبر شروع دور جدید مذاکرات کاهشی شده و باید منتظر خبر‌های تکمیلی باشیم تا روند را پیدا کنیم. این دسته به این نکته هم اشاره داشتند که باتوجه به علاقه‌مندی همه طرفین مذاکره به احیای برجام و همچنین تعیین ضرب‌الاجل توسط امریکا، احتمالا وضعیت دقیق دلار مشخصتر و تعیین روند راحت‌تر خواهد شد.
اقتصاد ترکیه شاهد تحولات مهمی است. افزایش شدید تورم، کاهش نرخ بهره، رشد سرمایه‌گذاری در بخش‌هایی مثل مسکن و افزایش دستمزدها. از نگاه برخی همه این اتفاقات برای تصاحب بازار‌های کالایی کشور‌های دیگر است و اردوغان به دنبال جهش صادراتی است. این اتفاقات چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟ روند لیر چه خواهد شد؟ سرمایه‌گذاری در ترکیه چه خواهد شد؟

اخیرا سی ان ان نیز پیش‌بینی کرده تا ۹ دیگر نرخ تورم ۲۱ درصدی فعلی ترکیه به ۳۰ درصد می‌رسد. با این وضعیت اقتصاد ترکیه چه خواهد شد؟
مریم محبی، کارشناس اقتصادی بیان کرد: برای اینکه متوجه شویم هم اکنون در ترکیه شاهد چه حوادثی هستیم باید گذشته را مرور کنیم، چون ترکیه از سال ۲۰۰۵ تا حدود ۲۰۱۰ جزو کشور‌هایی بود که یک الگو برای توسعه اقتصادی محسوب می‌شد. چه چیزی باعث شد این کشور الگو شود و در این شرایط چه تغییراتی ایجاد شده است؟ ترکیه کشوری بوده که در آن بار‌ها کودتا انجام شده، تغییرات پولی وجود داشته و اصلاحات زیادی اتفاق افتاده است.
وی افزود: مساله‌ای که باعث شد ترکیه از سال ۲۰۰۱ به بعد ثبات خوبی را تجربه کند سه محور بود: سیاست‌گذاری‌های صحیح پولی، سیاست‌گذاری‌های صحیح ارزی و سیاست‌گذاری‌های صحیح اقتصاد در سطح کلان، ولی از سال ۲۰۱۶ با مداخله‌های بیشتر حزب حاکم که به اسم دیکتاتوری اقتصادی از آن یاد می‌شود باعث شده روند با ثبات رشد ترکیه مثل قبل نباشد. آنچه که امروز شاهد آن هستیم این است که مداخله‌های دولتی در بخش خصوصی‌سازی توانسته باعث کسری بودجه و لزوم افزایش بدهی دولت و انتشار اوراق شود و از طرفی این مداخله‌ها در بخش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی کاهش پیدا کند و از طرفی هم کشوری که از باقی کشور‌ها سرمایه می‌پذیرفت به کشور‌های بی‌ثبات‌تر در منطقه مثل ایران و عراق روی بیاورد.

کاهش ارزش لیر چه تاثیری بر بازار مسکن ایران دارد؟

کاهش ارزش لیر بر بازار مسکن ایران تاثیر زیادی نداشته است و زمانی می‌تواند تاثیرگذار باشد که مثلا یک ایرانی تنها ملک خود را در ترکیه سرمایه‌گذاری کند که این هم خیلی محتمل نیست.
یکی از قسمت‌های اقتصادی ترکیه که در کنار دیگر عوامل باعث رشد اقتصادی آن شده خدمات پولی و بانکی است و به صورت واسطه بین بانک‌های خاورمیانه و اروپایی عمل می‌کند. چنانچه ما در ایران بتوانیم به برجام برگردیم و شرایط تسهیلات مالی بهتری را داشته باشیم یکی از راه‌های خروج ارز می‌تواند طریق ترکیه باشد که سرعت گردش پول برای ایران را افزایش می‌دهد. اگر بخواهیم به این موضوع اشاره کنیم که ارزش لیر روی ارزش دلار در ایران تاثیر می‌گذارد یا نه باید اشاره کنیم، چون خیلی حجم زیادی در سطح جهانی ندارد انتظار نمی‌رود که این خروج ارز در زمان کوتاه بتواند باعث افزایش قیمت دلار در ایران شود.
عبدالله مشکانی کارشناس اقتصادی بیان کرد: سقوط لیر بر بازار مسکن ایران تاثیر دارد. علت آن هم این است که املاکی در مناطق خوب استانبول وجود دارد که قیمت آن از مسکن در خیابان‌های خوب تهران کمتر است و احتمالا آگهی‌های فروش ملک به دلیل مهاجرت زیاد می‌شود. این مساله روی تقاضای ارزی و مهاجرت ما هم به ویژه روی قشری که مازاد سرمایه دارند موثر است. البته من ترجیح می‌دهم سرمایه‌ای که دارم را در کشور خودم نگه دارم.
نقش لیر در افت دلار

نکته جالب نخستین روز هفته، لیر ترکیه است. معامله‌گران دلار تهران عقیده داشتند که علاوه بر تاثیر فاند خبری بر کاهش دلار، تقویت لیر ترکیه نیز در افت دیروز دلار تهران دست داشته است. آن‌ها می‌گفتند همانطوری که با کاهش ارزش پول ملی ما، تقاضا برای دلار زیاد می‌شود، با کاهش ارزش لیر در ترکیه نیز تقاضای دلار در این کشور زیاد شده که قسمتی از تقاضای دلاری ترکیه توسط دلار ایران تامین می‌شد. بعد از تقویت این ارز نسبت به دلار، نگاه‌ها در ترکیه برگشته و تقاضا برای دلار پایین آمده، و این افت تقاضا موجب شده که دلار کمتری به ترکیه برود. علاوه بر نکته تاثیر کاهش لیر ترکیه در دلار تهران، نکته دیگری که در لیر هست، نرخ این ارز در بازار است که زیر قیمت برابری معامله می‌شود و حوالی ۲۷۰۰ تا ۲۷۵۰ تومان است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ترکیه اقتصاد پورو لیر ترکیه دلار بر بازار مسکن ایران کاهش ارزش لیر سرمایه گذاری معامله گران دلار تهران سطح حمایتی ۲۹ هزار خواهد شد کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۵۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، روند شاخص ارزی در تعطیلات هفته قبل برخلاف گذشته کاهشی بود. به‌طور معمول در روزهای تعطیل و نیمه‌تعطیل فعالان افزایشی با استفاده از عمق کم معاملات اقدام به رشد نرخ ارز می‌کنند، اما در چند روز گذشته این اتفاق رخ نداد و نرخ فردایی دلار کاهشی ثبت شد. همچنین در روزهای اخیر انتشار یک خبر جدید از سوی سازمان امور مالیاتی نیز احتمال بازگشت رونق به بازار طلا را افزایش داد.

بیشتر بخوانید: قیمت طلا، سکه و دلار پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

روند معاملات فردایی دلار در بازار تعطیل روز شنبه کاهشی بود. به عقیده برخی از کارشناسان میل بازار ارز غیررسمی به افت قیمت است. پس از تخلیه هیجانات و ریسک‌های سیاسی بازار در هفته‌های اخیر نرخ ارز غیررسمی دچار یک افت قیمت چشمگیر شد. به‌طور مثال قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که برای ساعاتی در کانال ۷۰ هزار تومانی قیمت خورده بود تا رقم ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان کاهش یافت. این افت قیمت چشمگیر سبب شد برخی از فعالان ارقام پایین‌تر را نقطه ورود مناسب جهت خرید دارایی تلقی کنند و در نتیجه یک تقاضای جدید وارد بازار شد. پس از ورود تقاضای مذکور شاخص‌های ارزی دچار اصلاح نرخ شدند و قیمت دلار آزاد مجددا به کانال ۶۲ هزار تومانی بازگشت. اما مشاهدات به عمل آمده از روند معاملات این ارز گویای آن است که نرخ به سطوح قیمتی پایین‌تر میل می‌کند. عمدتا در روزهای تعطیل، معامله‌گران خرد با استفاده از غیبت معامله‌گران کلان اقدام به رشد نرخ در بازار فردایی می‌کنند. اما این در حالی است که در روز شنبه نه تنها این اتفاق صورت نگرفت، بلکه نرخ‌های فردایی از آخرین نرخ نقدی هفته گذشته نیز پایین‌تر ثبت شد. به عقیده برخی از تحلیلگران کاهش ریسک‌های سیاسی در کنار وجود سیگنال‌هایی از بهبود شرایط منطقه سبب شده تا چشم‌انداز نرخ ارز برای برخی از فعالان بازار با ثبات یا کاهشی باشد. گفتنی است که هر برگ اسکناس دلار در بازار غیررسمی روز پنج‌شنبه با حدود ۱۵۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز چهارشنبه در رقم ۶۱ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. این در حالی است که نرخ ارز مذکور در بازار فردایی روز شنبه در بازه قیمتی ۶۱هزار تا ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان ثبت شد.

منبع: دنیای اقتصاد

انتهای پیام/

کد خبر: 1229468 برچسب‌ها دلار

دیگر خبرها

  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ طلا باشیم؟